Okategoriserade

Världskända bakverk som måste provas

Dessa bakverk tillhör de mest kända och godaste bakverk i världen. Kanske ger det inspiration inför nästa fikabjudning? Utan tvekan kommer något av dessa bakverk göra en fikagäst nöjd och belåten – närmare bestämt kommer det sannolikt orsaka en läcker smakupplevelse!

Följande bakverk är tillräckligt goda och kända för att förtjäna att bakas och provas. Baka på idag.

1. Chokladkaka

Chokladkaka är en internationellt känd efterrätt som blev populär i slutet av 1800-talet. Eftersom chokladkakan äts i så pass många länder finns vissa variationer i dess ingredienser och sätt att baka. Glöm dock inte bort att borsta tänderna för att undvika dålig andedräkt efter att ha ätit dem. Dock är de fortfarande läckra och är verkligen en efterrätt som bara måste provas.

2. Gelato

Denna italienska typ av glass är en fin klassiker inom desserter. Detta är en italiensk typ av glass. Skillnaden mellan en gelato och en glass är dess ingredienser i beredningen. Till skillnad mot glass är gelato fettsnålare då den saknar grädde. Även om gelato är italiensk finns så kallade gelaterior i många länder i Latinamerika och Europa.

3. Tiramisu

Att äta Tiramisu är en unik smakupplevelse. Det är en efterrätt av italienskt ursprung som kännetecknas av att vara smaksatt med kaffe och sprit. Dess förberedelse är enkel och det finns många kreativa variationer av denna efterrätt.

4. Pannacotta

Denna puddingdessert har italienskt ursprung. När pannacotta väl prövats kommer namnet aldrig glömmas bort. Namnet betyder på svenska kokt grädde. Den är tillagad med gräddmjölk och socker.

5. Pasteís de Belém

Det är en efterrätt med ursprung i Portugal. Receptet till detta bakverk sägs vara det mest hemlighetsfulla i världen. I själva verket har receptet hållits i hemlighet för allmänheten i över 200 år. Numera är det bara tre personer som känner till receptet.