Allt om bakning

Små tips för att underlätta bakningen

Få saker slår smaken och doften av nybakat i hemmet, men vi är nog många som ibland drar oss för att påbörja projektet. Ofta gäller det dock bara att komma igång med bakningen och få in en vana, och med rätt redskap och organisation i köket blir det roligare att komma igång.

Ett steg som en del hoppar över är att använda ett bra ströbröd till kakformen, men med denna lilla förberedelse blir det lättare att få ut kakan ur formen och servera den snyggt. Det lilla jobbet med ströbrödet ger således god belöning när kakan väl är klar. Numera finns det även ströbröd som tillverkats av nygräddat knäckebröd.

Redskap som underlättar bakningen

Medan ströbröd underlättar när kakan väl är klar, så finns det ofta andra saker du kan göra för att få mer tid till att baka så att du inte alltid behöver köpa färdiga godsaker. Om du gillar muffins kan exempelvis en muffinsform underlätta så att du slipper åka ner till affären bara för att köpa muffinsformar trots att alla övriga ingredienser finns hemma. Om du bakar mycket kan en köksvåg snabbt löna sig så att du omvandla måtten i recepten. En viktig punkt är köksorganiseringen hemma som underlättar mycket. Om du har bra platser för köksredskapen och ingredienserna så känns det inte lika bökigt att ta tag i bakningen. Om köksassisten står gömd och nästan oåtkomlig, kommer du troligtvis att dra dig för att sätta igång med bakningen. Sist men inte minst, ska du inte glömma att spara recepten du hittar online. Förr fanns allt samlat i kokböcker och även om det är smidigt med recept online så är det irriterande när de kommer bort.