Okategoriserade

Tårtor för barnkalaset

Det där med barnkalas kan vara lite klurigt. Vissa barn har aldrig några kalas, vissa bjuder bara några medan andra bjuder hela eller nästan hela klassen. För den som inte har så god ekonomi kan det vara nog så jobbigt att köpa presenter till födelsedagsbarnet. Men hur ska man sedan göra med tårtor, inbjudningar och annat?

Presentgömma i tårtan

Om man inte har råd att köpa så många presenter kan inslagningen bli desto viktigare. Varför inte gömma till exempel leksaker från Bigbaby inuti tårtan? Då får barnet en överraskning i överraskningen så att säga. Genom att baka en tårtbotten och sedan göra ett hål där man lägger i presenten, som bör ligga i en låda, kan man skapa en riktigt rolig tårta. Dekorera gör man sedan precis som vanligt. Det kan dock vara klokt att slå in lådan i lite plastfolie eller liknande så att man inte förstör presenten.

Måste man bjuda på tårta och mat?

När man ska ha ett barnkalas finns det inte något tvång att man måste bjuda på något alls. Det kan dock vara trevligt att bjuda på lite kakor eller tårta. Man behöver dock inte bjuda på mat också. Om man inte vill bjuda på så mycket kan det vara klokt att ha kalaset under en kortare tid på dagen. Då finns det ofta inga förväntningar på att det ska bjudas på saker.

Allergier och annat

När det gäller barnkalas med tårta, kakor och andra saker måste man också tänka på att gästerna kan vara allergiska mot olika saker. Att ta hänsyn till alla allergier är omöjligt och bara en så enkel sak som att baka glutenfritt kan vara nog svårt för den som inte är van att göra det. Om man vet att det finns allergier kan man göra en vanlig tårta och sedan köpa en laktosfri glass till exempel. Då kan allergiker i de allra flesta fall äta glassen medan andra kan äta tårta.

Hur många ska man baka till?

Det är inte alltid helt enkelt att veta hur många man ska baka till när det är dags för barnkalas. Om man inte planerar att bjuda så många behöver man heller inte baka massor. Om det kommer gäster som inte är bjudna bör de helt enkelt inte räkna med att få massor av kakor eller fikabröd.

Köpt tårta eller bakad sådan?

I många fall kan det ses som extra fint att kunna köpa en tårta. Men är det finare att köpa en tårta än att baka en själv? Om man inte är speciellt bra på att baka eller om man inte tycker att det är roligt kan man ofta få ett bättre resultat men en köpt tårta, men om man har tid och möjlighet att baka och om man gillar det kan en hembakad tårta bli precis lika bra.