Okategoriserade

Så bakar du en våningstårta

Ska du ha ett födelsedagskalas eller någon annan typ av tillställning? Då är tårta ett perfekt bakverk att bjuda på. Varför inte bjuda på en härlig våningstårta med mumsiga fyllningar? Hos dintarta.se kan du enkelt och smidigt beställa tårtor. Du kan beställa motivtårtor, fototårtor, bröllopstårtor och olika mumsbitar. Du kan också som hobbybagare få tips och råd för hur du på egen hand lyckas i köpet. Det finns också olika produkter att köpa till ditt eget tårtbak. Till exempel finns det pennor med karamellfärg för att dekorera tårtor, dekorationsverktyg, speciella former och tårtbildsoblat.

Olika typer av tårtor som går beställa

Fototårtan till födelsedagen eller någon annan högtid är perfekt om du vill överraska eller göra något extra speciellt för någon. Du kan själv välja vilken fyllning du vill ha och till tårtan väljer du ut ett lämpligt fotografi. Motivtårtan passar extra bra till barn som har någon favoritfigur som till exempel Babblarna eller Arne Alligator. Det går också utmärkt att beställa en tårta för en specifik högtid som halloween eller julafton. Tycker du inte om att baka eller känner att du inte har tid är det enormt smidigt och enkelt att beställa tårtor.

Baka en våningstårta

Tycker du att det är roligt att baka och göra olika dekorationer ska du verkligen testa att göra en flervåningstårta. Att bjuda på en stor maffig tårta i flera våningar med snygga dekorationer är väldigt tillfredsställande, speciellt om du gjort den själv. Vill du testa att baka en våningstårta finns det några tips till baket och monteringen. Börja med tårtbottnarna som helst ska vara jämna och fina. När det kommer till fyllningarna ska de vara fasta för att tårtan ska bli stadig och stå rakt. Det kan vara en fördel att använda sig av en ställbar tårtring när du gör flera våningar. Ett tips är att ställa in tårtan i kylen när fyllningen är på tårtan för att den ska sätta sig.

Montering av en flervåningstårta

När du ska montera tårtan krävs det att du har en stadig bas att ställa tårtan på eftersom den kan bli tung. Det bästa är en tårtbricka av grövre slag. Använd dig av tårtpelare för att stabilisera tårtan och gör du fler våningar än tre kan det vara bra med många stödpinnar. Om tårtan ska vara riktigt hög kan du med fördel ha en tårtpelare som går genom hela tårtan för att den inte ska bli sned.

Dekorera tårtan

När du ska dekorera en tårta behöver du lite olika hjälpmedel och redskap. Sockerpasta är en sockermassa som är bra att använda när du ska dekorera tårtor. Den passar bra om du ska göra blad, blommor eller figurer. Det går också att dekorera tårtor med smörkräm, frosting eller grädde och då kan det vara bra att använda dig av spritsar. Det är bara fantasin som sätter gränserna när det kommer till dekorationer på tårtan.